Sebastian Vettel uit felle kritiek op ‘matige’ journalistiek: “Wat jullie doen ...”

17 april 2019 — Na afloop van de GP van China heeft Ferrari-piloot Sebastian Vettel ernstige kritiek geuit op de manier waarop er aan berichtgeving wordt gedaan.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

“Laat het me zo stellen. Op het moment dat het gebeurde wist ik dat ik deze vragen zou krijgen,” zei Vettel toen hij tijdens de persconferentie na afloop van de race een vraag kreeg over de teamorders die Ferrari aan Charles Leclerc had gegeven.

“Ik ben er niet zeker van dat ik wil antwoorden want ik heb iets tegen de manier waarbij jullie allemaal werken. Jullie nemen immers hier en daar kleine stukjes uit antwoorden en plaatsen die dan vervolgens in een verkeerde context.”

“Wanneer je me dezelfde vraag binnen een half uur opnieuw in de paddock stelt dan geef ik misschien een eerlijk antwoord en dan schrijven jullie het niet eens op.”

“Jullie werken misschien niet allemaal op die manier, maar toch een deel van jullie.”

Even later tijdens het persmoment bij Ferrari, waarbij ook teamgenoot Charles Leclerc en teambaas Mattia Binotto aanwezig waren, blikte Vettel terug op de teamorders.

“Zo’n tweetal weken geleden was Charles sneller en was het redelijk duidelijk en misschien zelfs eenvoudiger om in Bahrein te passeren,” aldus Vettel. “Het verontrustende na de race is echter dat we er niet in slaagden om derde en vierde te eindigen.”

“Uiteraard wil ik voor Charles zijn, hij wil ook voor mij zijn. Zo zit het spelletje in elkaar. Ik wil er niet al te veel verder over uitweiden want zoiets is altijd moeilijk, zeker door wat jullie van de antwoorden maken. Ik ga het dan ook hierbij houden,” uitte Vettel opnieuw kritiek op de media.

Vettel kreeg vervolgens de vraag of hij een specifiek verhaal van onlangs viseerde.

“Nee, niet speciaal. Ik vind het gewoon matige journalistiek. Ik ben echter geen journalist en mag niet oordelen. Neem dit ook niet al te persoonlijk op,” aldus Vettel.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België