Sebastian Vettel uit kritiek op ‘staande’ herstarts: “Dit is niet eerlijk”

15 september 2020 — Ferrari-rijder Sebastian Vettel vindt de huidige regel dat er een 'staande' herstart plaatsvindt na een onderbreking met een rode vlag oneerlijk.

Vroeger vond er na een wedstrijdonderbreking een ‘vliegende’ start plaats waarbij er even achter de safety car werd gereden om vervolgens opnieuw de race te hervatten. Sinds een reglementswijziging vind er voortaan een ‘staande’ herstart plaats.

Al de rijders nemen volgens de volgorde in de race plaats op de startgrid en vertrekken wanneer de lichten doven, net als bij een normale start.

“Ik kan me echt niet herinneren wanneer ik zo vaak heb moeten starten op één dag, normaal heb je maar één start,” vertelde Vettel na afloop van de race tegenover ‘Sky Sports F1’.

Volgens Sebastian Vettel heeft de GP van Toscane met zijn twee rode vlag-situaties en bijhorende ‘staande’ herstarts bewezen dat er iets grondig fout is met die regel.

“Ik ben eerlijk gezegd geen grote fan van de beslissing om met ‘staande’ herstarts te werken. Wanneer je aan de juiste kant van de baan kan starten heb je een zeer groot voordeel in vergelijking met aan de verkeerde kant te starten,” aldus Vettel.

Daarmee verwijst Vettel naar het feit dat naarmate de race vordert, één kant van de baan met rubber mooi ingereden is terwijl er op de andere kant van de baan allemaal vuil en rommel ligt.

“We hebben het ook al in Monza gezien. Halverwege de race ligt er naast de racelijn veel vuil op de baan. Ik denk niet dat dit eerlijk is,” besloot Vettel.“

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België