Sebastian Vettel verwacht snellere wagen tijdens de race

10 oktober 2015 — Sebastian Vettel moest tijdens de kwalificatie tevreden zijn met de vierde tijd. Morgen tijdens de race verwacht hij echter competitiever te zijn.


Een plaats op de tweede startrij, naast Valtteri Bottas in de Williams, dat was het eindresultaat voor Sebastian Vettel tijdens de kwalificatie voor de GP van Rusland. Volgens Vettel zat er misschien een iets betere kwalificatie in, maar de Duitser verwacht sowieso morgen sneller te zijn dan vandaag.

“Het kon misschien iets beter maar we waren uiteindelijk niet snel genoeg,” was het besluit van Vettel na afloop van de kwalificatie. “Mijn ronde was best ‘ok’ maar misschien niet voldoende goed om te zijn zoals het moest. Het was een beetje tricky voor ons aangezien we goed begonnen maar daarna moeilijkheden ondervonden om een bijkomende stap vooruit te zetten. We moeten bekijken hoe dit kwam. We beschikken echter over een goede wagen en morgen zouden we een goede race moeten kennen.”

Vettel zal morgen naar eigen zeggen vooral de strijd met Valtteri Bottas moeten aangaan, die naast hem op de tweede startrij staat.

“Ik ben er zeker van dat Valtteri zal proberen om beter te starten dan in Suzuka. “Het is een lange run naar de eerste bocht en we weten dat Williams en Valtteri sterk zijn op dit circuit. Het zal morgen dan ook een mooie strijd worden. De wagen voelde goed aan, ook al heb ik niet het maximaal haalbare eruit weten te halen. Hopelijk kan het morgen dan ook nog net iets beter.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België