logo
 

Sebastian Vettel: “Vijfde en zesde plaats is onaanvaardbaar”

30 juli 2016 — Sebastian Vettel is niet te spreken over het feit dat Ferrari tijdens de kwalificatie voor de GP van Duitsland tevreden moest zijn met de vijfde en zesde plaats op de startgrid. Volgens Sebastian Vettel is zoiets "onaanvaardbaar".


Tijdens de derde oefensessie zag het er even naar uit dat Ferrari wat dichter bij Mercedes was gekomen maar tijdens de kwalificatie moesten Raikkonen en Vettel respectievelijk acht tienden en bijna een seconde toegeven op polesitter Nico Rosberg.

Het resultaat voor Ferrari was dan ook een vijfde en zesde plaats op de startgrid voor de GP van Duitsland, achter beide Red Bull-piloten. Sebastian Vettel vindt het alvast onaanvaardbaar.

“We hebben vandaag duidelijk niet alles goed gedaan en nu moeten we begrijpen hoe dat komt,” aldus Vettel. “Ik worstelde en had geen goed gevoel in de wagen. Ik was erg tevreden met mijn ronde in Q3 maar het was simpelweg niet goed genoeg. Het was niet goed genoeg om ons te plaatsen waar we ons normaal moeten bevinden.”

“Tijdens de kwalificatie waren we overduidelijk niet zo competitief als dat we wensten te zijn. Daarbij kijk ik niet alleen voor ons maar ook achter ons. We waren slechts twee tienden sneller dan Force India. Daarover bestaat geen discussie, normaal zijn we veel meer dan twee tienden sneller.”

Vettel verwacht wel dat Ferrari tijdens de race competitiever zal zijn dan tijdens de kwalificatie.

“Ik denk dat we tijdens de race competitiever zullen zijn dan vandaag. Meestal zijn we op zondag in vergelijking met zaterdag veel competitiever,” besluit Vettel.

Nieuw!! Formule E Spel 2019/2020: Minimaal 300 Euro aan prijzen!


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Sebastian VettelFerrari

Verwante nieuwsitems


F1Journaal Specials

GP van België