Sebastian Vettel vol vertrouwen: “Ferrari zal competitief zijn in Spanje”

10 mei 2019 — Sebastian Vettel verwacht dat Ferrari tijdens het raceweekend in Spanje met haar nieuwe updates voor haar wagen erg competitief zal zijn.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

“We hebben vertrouwen in de onderdelen die we naar hier meebrengen,” vertelde Vettel tijdens de officiële FIA-persconferentie op het Circuit de Barcelona-Catalunya.

“Diep vanbinnen weten we dat de wagen erg sterk is en de teamspirit is even goed of zelfs beter dan vorig jaar.”

Voor Ferrari wordt het raceweekend in Spanje dan ook zeer belangrijk. Tijdens de F1-wintertests was Ferrari met haar SF90 uitermate competitief op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Ferrari kreeg de favorietenrol toegeschoven voor het nieuwe seizoen, een rol die het helemaal niet kon inlossen.

“Dit weekend is erg interessant voor ons want we hadden hier niet zo lang geleden tijdens de pre-season tests een goed gevoel. De wagen was tijdens het testen zeer goed.”

“Vervolgens kwamen we aan in Australië en ondervonden we problemen om tijdens de eerste vier races hetzelfde gevoel te hebben als tijdens de tests. Op enkele aspecten was de wagen zeer goed maar er waren ook onderdelen die niet echt goed waren.”

Het wordt nu vooral uitkijken hoe de Ferrari SF90 met haar nieuwe updates zal presteren en of Ferrari komend weekend wel eindelijk zal weten te zegevieren.

“Het zal dan ook interessant zijn om te zien hoe de wagen zich dit weekend gedraagt,” aldus Vettel. “Ik herinner me hoe de wagen zich hier tijdens de tests gedroeg en het zal daarom interessant zijn hoe de wagen zich de komende dagen gedraagt.”

“Ik heb echter vertrouwen dat we dat niveau kunnen halen, we zullen competitief zijn,” besloot Vettel.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België