logo
 

Sebastian Vettel vreesde dat hij de kwalificatie zou missen

07 juli 2018 — Het zag er deze ochtend even niet goed uit voor Sebastian Vettel. De Duitser had last van een stijve nek en vreesde even dat hij de kwalificatie aan zich voorbij zou moeten laten gaan. Uiteindelijk kwalificeerde Vettel zich toch als tweede op de eerste startrij.


“Om eerlijk te zijn geloofde ik deze ochtend niet in mijn kansen op de polepositie, ik was zelfs niet zeker of ik aan de kwalificatie zou kunnen deelnemen,” zei Vettel na afloop van de kwalificatie.

“Ik was blij met mijn laatste snelle ronde, ik leek wat tijd te verliezen op de rechte stukken waardoor ik wat tow miste maar ik denk dat het erg close was. Ik ben tevreden met de tweede plaats, het geeft ons kansen tijdens de race.”

Door zijn nekproblemen ondervond Vettel ook tijdens de kwalificatie nog hinder tijdens het rijden. Uiteindelijk weerhield dat de Duitser er dus echter niet van om een plaatsje op de eerste startrij te bemachtigen.

“Het is niets dramatisch, de sessie was oké deze ochtend. We hielden er iets vroeger mee op maar het ging.”

“Ik weet niet wat er gebeurde, mijn nek was een beetje stijf. Uiteindelijk kwam alles opnieuw wat los te zitten. Ik maak me geen zorgen voor de race. De snelheden zullen immers lager zijn dan tijdens de kwalificatie.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België