Sebastian Vettel: “Wanneer ik de F1 verlaat dan is het definitief”

27 november 2019 — Tijdens een interview met het Duitse nieuwsagentschap 'DPA' laat Vettel verstaan dat wanneer hij afscheid van de F1 neemt, dat het dan een definitief afscheid zal zijn en geen comeback zal overwegen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

“Ik denk dat leeftijd in de F1 niet zo cruciaal en belangrijk is als in sommige andere sporten,” antwoordde Vettel op de vraag of hij niet te oud voor de Formule 1 aan het worden is. “Indien je goed genoeg bent dan ben je ook nog jong genoeg.”

“Op een bepaald moment begin je na twaalf jaar na te denken over wat er na de F1 volgt.”

Vettel wil naar eigen zeggen een plan klaar hebben voor wat hij zal doen nadat hij de F1 vaarwel zegt.

“Dat betekent dat je je comfortabel voelt met de beslissing die je neemt en zegt: ‘Nu is het genoeg’.”

“Ik denk niet dat het een goed idee is om met iets te stoppen dat zo belangrijk is in je leven terwijl je geen plannen voor de toekomst hebt.”

Er wordt al geruime tijd gespeculeerd over een eventueel F1-afscheid van Vettel. De Duitser zijn huidig contract bij Ferrari loopt eind 2020 af. Voorlopig is het niet duidelijk of Vettel ook daarna nog zal doorgaan maar wat hij wel weet is dat indien hij stop, dat het dan definitief zal zijn en dat hij nooit een F1-comeback zal overwegen.

“Voor mij is het duidelijk: wanneer ik stop dan zal ik niet terugkeren. Je moet blij zijn en kunnen zeggen dat dit het was.”

Speel mee met het Grand Prix van Spanje Spel. Minimaal 500 Euro aan prijzen!

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België