Sebastian Vettel:” We zullen zo sluw als een vos moeten zijn”

28 november 2020 — Ferrari-rijder Sebastian Vettel hield aan de kwalificatie een gefrustreerd gevoel over. Vettel blijft er ondanks zijn elfde tijd wel van overtuigd dat Ferrari tijdens de race een mooie prestatie kan neerzetten.

Charles Leclerc en Sebastian Vettel reden achter elkaar de pitlane uit en het was de bedoeling dat Vettel zou profiteren van de slipstream van Leclerc maar dat lukte niet omdat Leclerc vlak voor aanvang van zijn snelle ronde George Russell inhaalde en Vettel daar niet in slaagde.

“Het lukte niet omdat Russell tussen ons reed met een zachte band die gescrubd was. Ik weet niet wat hij wilde doen, misschien hoopte hij op een mirakel.”

“Hij verhinderde mij om een tow van Charles te krijgen en vervolgens had ik geen perfecte tweede sector. Vervolgens zaten we wat te dichtbij in de tweede en derde sector. Het was moeilijk want we hadden slechts één ronde.”

“Dat zorgt ervoor dat de teleurstelling alleen maar groter is. Zelfs al hadden we verwacht om ons in de middenmoot te bevinden, we hadden immers even goed makkelijk in de top tien kunnen staan terwijl we nu op de zesde startrij staan.”

“Ik heb er echter vertrouwen in dat het team nog steeds een mooi aantal punten tijdens de race kan behalen. De race zal vooral rond bandenmanagement draaien en ik denk dat we op dat vlak goed kunnen presteren.”

“We zullen zo sluw als een vos moeten zijn, geduldig zijn en geen fouten maken,” besloot Vettel.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België