logo
 

Sebastian Vettel weigert op te geven: “Ik heb nog steeds een missie”

08 november 2018 — In Mexico verzekerde Lewis Hamilton zich van zijn vijfde wereldtitel in de Formule 1. Sebastian Vettel is voor het tweede jaar op rij tweede maar de Duitser weigert de handdoek in de ring te gooien.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

“Ik heb nog steeds een missie hier en ik wil nog steeds winnen, daaraan is niets veranderd,” aldus Vettel in de aanloop naar de Braziliaanse GP. “De laatste race was overduidelijk een zware om te verwerken en waarschijnlijk zal de winter dat ook zijn. Opgeven is echter geen optie.”

Vettel veroverde zijn vier wereldtitels bij Red Bull maar daarnaast werd de Duitser ook al drie keer vice-kampioen, wat uiteraard mentaal moeilijk is om te verwerken.

“Ik ben drie keer in die positie geweest: 2009, 2017 en dit jaar,” blikt Vettel terug. “Waarschijnlijk dat 2009 het zwaarste jaar was. Je weet nooit wat het volgend jaar brengt en wanneer je nog eens een kans krijgt.”

2009 was het jaar waarin Jenson Button met Brawn GP wereldkampioen werd. Na het erg moeilijke seizoen 2009 kwam echter een veel mooiere periode voor Vettel. De Duitser kroonde zich van 2010 tot en met 2013 immers vier jaar op rij samen met Red Bull wereldkampioen.

“Obviously I worked very hard for it and I’m confident it will come but you can’t predict. None of those moments were nice.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België