logo
 

Sebastian Vettel wint 50 euro na weddenschap met Nico Rosberg

30 april 2016 — Nico Rosberg heeft tijdens een weddenschap met Sebastian Vettel 50 euro verloren.


“Ik heb 50 euro verloren aan Sebastian,” zei Rosberg na afloop van de kwalificatie. Maar wat was er nu eigenlijk gebeurd?

Na de kwalificatie vindt er telkens een officiële persconferentie plaats. Daarbij beantwoorden de F1-piloten die in de top-3 eindigden vragen in het Engels. Rosberg en Vettel hadden er echter om gewed of ze al dan niet na het beantwoorden van de vragen in het Engels ook een verklaring in hun eigen landstaal moeten geven.

Dat is al jarenlang het geval, maar blijkbaar was Nico Rosberg dat even vergeten. Er werd om gewed en die weddenschap werd dus door Sebastian Vettel gewonnen.

Toen Nico Rosberg tijdens de persconferentie gevraagd werd naar een reactie in zijn eigen landstaal zei Rosberg: “Ik heb gezegd dat we na de kwalificatie geen Duits moesten spreken.”

Waarna Sebastian Vettel meteen zout in de wonde strooide door te stellen: “Heb jij geluk, je zei eerst 50 000.” Waarna Rosberg antwoordde met: “Dat heb ik niet gezegd”. Toen werd duidelijk dat Rosberg en Vettel voor 50 euro over de taalkwestie hadden gewed.

Sebastian Vettel was alvast erg tevreden over zijn tweede tijd, en misschien nog meer over de gewonnen weddenschap.

“Ik ben vandaag dubbel tevreden,” zei Vettel met een grijns op zijn gezicht. “Ik heb de 50 euro van Nico in mijn broekzak en dat voelt echt goed aan. Hopelijk is het een goed voorteken.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Nico RosbergSebastian Vettel

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België