logo
 

Sebastian Vettel wint in zijn eentje de Nations Cup van de Race of Champions

22 januari 2017 — Sebastian Vettel heeft helemaal in zijn eentje de Nations Cup, de landencompetitie van de Race of Champions gewonnen.


Pascal Wehrlein crashte gisteren tijdens de groepsfase van de individuele competitie op de Race of Champions. Wehrlein hield geen zware verwondingen over aan de crash maar nam vandaag op doktersadvies niet deel aan de ‘Nations Cup’.

Sebastian Vettel moest het voor Duitsland dan ook helemaal alleen opnemen tegen de concurrentie maar dat weerhield hem er niet van om op zijn eentje voor Duitsland de ‘Nations Cup’ te veroveren.

Het was trouwens niet de eerste keer dat een landenteam in de ‘Nations Cup’ uit slechts één rijder bestond. In 2006 moest Travis Pastrana in zijn eentje Team USA vormen door blessures van Jimmie Johnson en Scott Speed.

Vettel haalde het in de groepsfase van Team Groot-Brittannië dat uit de voormalig F1-piloten Jenson Button en David Coulthard bestond. In diezelfde groepsfase moest ook Team Nordic, bestaande uit Petter Solberg en Tom Kristensen, eraan geloven.

In de halve finale moest Team Colombia eraan geloven, het team van Juan Pablo Montoya, die op zaterdag de Race of Champions won. Tijdens de finale stond er eveneens geen maat op Sebastian Vettel Team USA NASCAR, bestaande uit Kyle en Kurt Busch, moest in al de races haar meerdere in Sebastian Vettel erkennen.

Voor Sebastian Vettel was het alvast weerwraak voor gisteren, toen Vettel al in de groepsfase werd uitgeschakeld. Vettel was in de individuele competitie nochtans de titelverdediger en zijn vroegtijdige uitschakeling gisteren bezorgde hem op de sociale media heel wat kritiek.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België