“Sebastian Vettel zal het Aston Martin F1 team naar een nieuw niveau brengen”

22 september 2020 — Ross Brawn, de sportief directeur van de Formule 1, laat weten dat Sebastian Vettel volgens hem een zeer belangrijke rol binnen het Aston Martin F1 team op zich zal nemen en het F1-team naar een nieuw niveau zal tillen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Na zijn aangekondigd vertrek bij Ferrari kon het speculeren over de toekomst van Vettel volop beginnen. De speculaties hielden wekenlang aan om vervolgens Vettel bevestigd te zien bij het Racing Point F1 team dat volgend jaar verder gaat als het fabrieksteam van Aston Martin.

“Het is een verhaal dat gedurende enkele maanden de headlines heeft gedomineerd. Het was dan ook geen verrassing toen Racing Point bevestigde dat Sebastian Vettel volgend jaar voor hen zou rijden wanneer het verder gaat als het Aston Martin F1 team.”

Volgens Brawn zal Vettel een erg belangrijke rol binnen het Aston Martin F1 team op zich nemen en bewijst het ook de ambities van Lawrence Stroll en het Aston Martin F1 team.

“Het is een erg groot en duidelijk statement van Lawrence Stroll. Vettel is een kampioen die zich bewezen heeft, een rijder die nog steeds een strijder is. Iemand als Vettel zal iedereen binnen het team inspireren en de ambities van het team zullen nu hoger liggen.”

“Zijn ervaring is onschatbaar van waarde. Hij zal het team naar een nieuw niveau brengen en de resultaten zullen moeten beantwoorden aan de ambities van Lawrence Stroll.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België