“Sebastian Vettel zijn fouten zijn geen toeval meer”

24 oktober 2018 — Volgens Ross Brawn zijn de fouten die Sebastian Vettel het voorbije weekend maakte, alsook dit F1-seizoen, geen toeval.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Tijdens het raceweekend in Austin kreeg Vettel een gridpenalty omdat hij niet voldoende vertraagde tijdens een rode vlag-situatie. Vervolgens was er tijdens de race de aanrijding met Daniel Ricciardo waarna Vettel spinde.

Het was niet de eerste keer dit seizoen dat Vettel in de fout ging en volgens Ross Brawn, de sportief directeur van de Formule 1, kan dit niet langer onder ‘toeval’ beschouwd worden.

“Op vrijdag was er een kleine fout, toen hij niet voldoende vertraagde toen er een rode vlag was. Hij betaalde de prijs met een gridpenalty van drie plaatsen,” aldus Brawn.

“Vervolgens was er tijdens de race opnieuw een aanrijding met een Red Bull, deze keer met Ricciardo, en opnieuw draaide dat het slechts uit voor Vettel.”

Volgens Ross Brawn was het de zoveelste gemiste kans voor Vettel om de kloof met Lewis Hamilton te verkleinen.

“Het was opnieuw een gemiste kans om de kloof in de titelstrijd te verkleinen, zeker wanneer je ziet wat Raikkonen kon doen met dezelfde wagen.”

“Ik wil Vettel zeker en vast niet in een hoek plaatsen maar deze incidenten kan je niet langer als toeval beschouwen. Ik denk eerder dat het aantoont dat Vettel momenteel een beetje van streek is,” besluit Brawn.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België