Sebastian Vettel zou graag tegen andere F1-piloten racen in dezelfde wagen

05 oktober 2020 — Ferrari-rijder Sebastian Vettel zou het zeer graag tegen zijn F1-collega's opnemen in identieke wagens en dat hoeven daarom geen F1-bolides te zijn.

Komend weekend vindt op de Nürburgring de GP van de Eifel plaats. Voor het eerst in jaren opnieuw een F1-race op de Nürburgring dus maar wat zou er nog leuker zijn?

Een race met F1-piloten die het allemaal in dezelfde wagen tegen elkaar opnemen. Het is iets dat voor de laatste keer in 1984 plaatsvond want toen namen de F1-piloten het allemaal tegen elkaar op in een Mercedes 190.

Keke Rosberg, Alan Jones, James Hunt, Jody Scheckter, Alain Prost en Niki Lauda, allemaal namen ze het tegen elkaar op maar het was Ayrton Senna die destijds op de Nürburgring wist te winnen.

“Dat zou echt leuk zijn, ik zou het meteen willen doen,” antwoordde Vettel wanneer hem gevraagd wordt naar het eventueel racen tegen zijn concurrenten in een identieke wagen.

“Indien we de kans zouden krijgen om dat in touring cars ofzo te doen, waarbij we echt hard tegen elkaar zouden kunnen racen, weet ik niet of dat zoveel invloed zou hebben op een F1-race die dan wat later verreden zou worden.”

“Ik denk dat het echt leuk zou zijn. Dit is echt lang geleden, maar vandaag de dag doen we zoveel F1-races dat het leuk zou zijn om ook in andere wagens tegen elkaar te racen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België