Sebastien Buemi past stoeltje bij Toro Rosso

06 september 2018 — Toro Rosso heeft op twitter laten weten dat haar reserverijder Sebastien Buemi woensdag een stoeltje heeft laten gieten in de fabriek in Faenza.

Op zich is het niet ongewoon dat de derde rijder een stoeltje komt passen in de fabriek maar de timing is op zijn minst bijzonder te noemen. Normaal gesproken gebeurt dat voor de start van het seizoen maar nu is het opvallend dat Toro Rosso deze tweet pal in het “silly season” de wereld instuurt.

Het B-team van Red Bull ziet volgend jaar Pierre Gasly naar de hoofdmacht van de Oostenrijkse energiedrankenfabrikant vertrekken en de kans dat we Brendon Hartley volgend jaar nog in Faenza zullen aantreffen is eerder aan de kleine kant.

Na Daniil Kvyat is Buemi de tweede ex-Toro Rosso-rijder die gekoppeld wordt aan een terugkeer bij het team. Dr. Helmut Marko gaf eerder al te kennen dat hij een lijst van een tiental kandidaten heeft voor de zitjes bij Toro Rosso waaronder ook Stoffel Vandoorne.

Het zou evengoed kunnen dat het maar om een onschuldige tweet gaat maar op deze manier houdt Toro Rosso de geruchtenmolen wel draaiende.

Geschreven door Tom Schots

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België