logo
 

Senna en Ratzenberger krijgen speciaal eerbetoon tijdens GP van Spanje

01 mei 2019 — Tijdens het raceweekend van de GP van Spanje zal er een speciaal eerbetoon gehouden worden aan Ayrton Senna en Roland Ratzenberger.


Het duo overleed 25 jaar geleden tijdens het dramatische raceweekend in San Marino. Het circuit de Barcelona-Cataluyna wil nu op een speciale manier eer betonen aan Senna en Ratzenberger.

De winnaar van de GP van Spanje zal een speciale Braziliaans-Oostenrijkse vlag tonen op het podium. Daarnaast zullen ook de toeschouwers hetzelfde ontwerp van de vlag op de tribunes tonen.

Met het initiatief van de Braziliaans-Oostenrijkse vlag wil men op het circuit de Barcelona-Catalunya een eerbetoon houden dat er jammer genoeg 25 jaar geleden niet kwam. Ayrton Senna nam destijds een Oostenrijkse vlag mee aan boord van zijn Williams F1-bolide. Het was de bedoeling dat hij na afloop van de race die vlag als eerbetoon aan Ratzenberger zou tonen. Door de noodlottige crash van Senna zelf kwam dat eerbetoon er jammer genoeg niet .

Voorafgaand aan het raceweekend zal ook een levensgrote sculptuur van Ayrton Senna onthuld worden. Het betreft een bronzen beeld van maar liefst 160 kilo.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België