Senna: “Heidfeld is de beste keuze”

14 februari 2011 — Bruno Senna heeft er geen probleem mee dat Nick Heidfeld Robert Kubica zou vervangen bij Renault. Senna heeft een contract als reserverijder, maar omdat zijn Poolse teamgenoot waarschijnlijk nog maanden aan de kant zal blijven zoekt Renault naar een meer ervaren rijder.

Daarbij komt ook nog dat Quick Nick in Jerez op dag drie de snelste tijd neer zette. Senna was ruim een seconde trager op dag vier. De Braziliaan begrijpt de beslissing om voor een meer ervaren rijder te kiezen.

“Ik heb nog maar één dag in de wagen gereden en het ging niet slecht, maar als rijder heb je veel meer voorbereiding nodig. Ze hebben iemand nodig die al veel ervaring heeft.”

“Door een ongelukkig voorval heb ik de kans gekregen om eens met deze wagen te rijden en wat testwerk voor het team te doen. Als je ziet dat ik slechts drie weken in dienst ben is het een goede zaak om ervaring op te doen met de wagen en het team.”

Ondanks dat hij meer dan een seconde trager was dan Heidfeld is Senna wel tevreden over zijn prestaties in Jerez. “Het was fantastisch. Het is slechts mijn tweede test in de formule 1.” verklaart de Braziliaan. Vorig jaar kwam Senna met HRT aan de start zonder één test te hebben afgewerkt. In 2008, het jaar dat hij vice-GP2 kampioen werd, kreeg hij wel al een test bij Honda.

“Als je bekijkt dat ik slechts één jaar ervaring heb, is dit ongelofelijk. Van een volledige testdag leer je heel veel als rijder. De dag was zeer leerrijk. Ik denk dat het team tevreden was over de feedback die ik kon geven. Het duurde wel even voordat ik met het KERS en de verstelbare achtervleugel overweg kon.”

Het lijkt er dus op dat het slechts een kwestie van tijd is vooraleer Renault Heidfeld voorstelt als vervangende rijder.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België