“Senna moet niet vrezen voor zijn zitje”

17 mei 2012 — De voorbije dagen doken er heel wat geruchten op over het feit dat Bruno Senna moet oppassen dat hij zijn racezitje niet verliest. Williams ontkent nu echter deze geruchten.

image

Bruno Senna behaalde dit seizoen 14 punten terwijl Pastor Maldonado dankzij zijn overwinning in Spanje reeds 29 punten behaalde. Volgens sommigen zorgde de overwinning van de Venezolaan ervoor dat de neef van Ayrton Senna nog meer onder druk kwam te staan bij Williams.

Er waren geruchten dat Bruno Senna slechts een overeenkomst had met Williams om de eerste zes of zeven races te rijden. De rest van het seizoen zou afhankelijk zijn van de Braziliaan zijn prestaties. Bij Williams ontkennen ze nu echter de geruchten dat Bruno Senna met onmiddellijke ingang beter moet gaan presteren en dat hij anders aan de kant wordt geschoven.

“We vervangen niemand,” zei Toto Wolff tegenover Autosport. “We hebben contracten met twee rijders en we doen er alles aan om hen zo goed mogelijk te ondersteunen.”

“Het was een wel overwogen beslissing om Pastor en Bruno als rijdersduo te kiezen en we gaan nu niet plots veranderen.”

Voorlopig lijkt de toekomst van Bruno Senna in de Formule 1 dus verzekerd. Maar de vraag is natuurlijk of dat niet gewoon aan het sponsorgeld ligt. Misschien is het wel een soort bliksemafleider, want staat er bij Ferrari ook niet een andere Braziliaan ter discussie? Waren ook daar geen geruchten die nu plots werden ontkend?

De tijd zal ongetwijfeld raad brengen en de komende maanden zal duidelijk worden of beide rijders inderdaad hun racezitje hebben kunnen behouden.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België