Senna nog nooit zo ontspannen richting start F1-seizoen

15 maart 2012 — Bruno Senna is aan de vooravond van een nieuw formule 1-seizoen relaxer dan ooit. De Braziliaan, die al voor Renault en HRT, reed heeft nu dan ook de beste voorbereiding die hij ooit heeft gehad. Bij HRT moest hij de baan op met een ongeteste wagen en bij Renault moest hij de afgedankte Nick Heidfeld vervangen zonder voorbereiding.

“Ik ben zeer opgewonden.” vertelt het lievelingsneefje van Ayrton Senna. “Nu het nog minder dan een dag is alvorens ik achter het stuur mag kruipen begint je bloed toch wel wat sneller te stromen. Het is deze keer wel heel anders dan de vorige keren. Ik ben ook meer ontspannen dan de twee voorgaande keren.  Langs de andere kant ben ik ook erg opgewonden, want alles gaat beter dan in het verleden. Ik kijk heel erg uit naar morgen.”

Senna is er van overtuigd dat hij zich nu eindelijk kan bewijzen voor het grote publiek, nu hij evenveel testwerk heeft gedaan als de meeste van zijn concurrenten.

“Dit is de eerste keer dat ik aan de start kom met evenveel voorbereiding als de rest. We hebben heel wat kilometers kunnen doen en zo hebben we een goed voorseizoen gehad.”

“De wagen is zeer betrouwbaar en zo kon ik bijna alle ronden rijden die waren gepland. We hebben zoveel ervaring als we maar konden krijgen in die korte periode. Toch zijn er wat dingen die niet zijn wat ze zouden moeten zijn, maar dat is normaal wanneer je moet beginnen met een nieuwe motor en een gedeeltelijk nieuw team.”

“2010 was een zeer moeilijk seizoen waarin ik amper overleefde, maar vorig jaar werd het beter. Het is belangrijk dat je je potentieel kan tonen en dat heeft me hier gebracht. Zonder mijn races van vorig jaar denk ik niet dat ik dit jaar een zitje had kunnen versieren. Als ik dit seizoen mijn sterktes kan laten zien kan ik wel eens vertrokken zijn voor een lange carrière”

Wij hopen het alvast voor de Braziliaan ...

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België