Senna scoort zijn eerste punten

12 september 2011 — In zijn tweede race voor Renault, weet Senna wel punten te scoren. Hij eindigt na een inhaalrace op een negende plaats.

image

Senna maakte in Spa nogal wat brokken door in de eerste bocht zijn rempunt te missen. In Monza ging het ook mis in bocht één, maar dat was ditmaal niet zijn fout. Toch viel Senna helemaal terug in het veld: “We hadden pech in de eerste bocht. Iedereen sneed de chicane af wat mij ertoe dwong om de buitenkant te nemen. Daardoor verloor ik alle plaatsen waar ik zo hard voor gevochten had in de kwalificatie.”

Maar de race was nog lang en Senna begon aan een inhaalrace. Hij eindigde de race op een negende plaats nadat hij in de slotfase nog net Buemi weet te verschalken: “De snelheid van de wagen was duidelijk te zien, maar ik wou dat de race nog een ronde langer geduurd had, dan had ik misschien Di Resta nog kunnen inhalen en de achtste positie kunnen pakken.”

Senna is tevreden over zijn prestatie en kijkt nu al vooruit naar de volgende race: “Ik ben blij mijn eerste F1 punten te scoren, zeker gezien het feit dat het nog maar mijn tweede race was. Het maakt me blij te weten dat ik kan vechten voor punten met jongens die dat al veel langer doen.”

Ploegmaat Petrov viel in de eerste ronde al uit na een aanrijding met Liuzzi.

Speel mee met het GP van Emilia-Romagna Spel (Min. 400 euro aan prijzen)

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België