Senna staat klaar om Kubica te vervangen

07 februari 2011 — Er is niemand die Robert Kubica ooit een ongeluk zou toewensen, maar ondanks de vele steunbetuigingen en wensen van spoedig herstel, lijkt een snelle terugkeer achter het stuur er niet in te zitten voor de sympathieke Pool. In 2007 is hij nog op het nippertje ontsnapt, vandaag lijkt de toekomst op zijn minst even onzeker.

De een zijn dood is de ander zijn brood, zo luidt het bekende spreekwoord. Ook in de Formule 1 is dat niet anders. De kans dat Kubica op tijd hersteld zal zijn voor de start van het nieuwe seizoen, als hij al volledig zou herstellen, is quasi onbestaande. Maar hoe kleiner die kans voor Kubica, hoe groter de kans voor een andere piloot om zich te mogen bewijzen achter het stuur van een F1-bolide.

Die andere piloot is naar alle waarschijnlijkheid Bruno Senna, samen met Romain Grosjean, nog maar recent bij het team aangesteld als reserverijder. Bij de presentatie van de nieuwe wagen op maandag 31 januari, werd aan teambaas Eric Bouillier al gevraagd wie als eerste in rij in aanmerking zou komen om in te vallen indien nodig.

“Ik geef het zitje aan diegene die er het meest klaar voor is en dit jaar is Bruno er het meest klaar voor”, antwoordde hij. “Als een van onze vaste rijders te lijden heeft van een vergiftiging, een been breekt of iets anders in die aard, zal hij misschien niet weten wie hij de schuld moet geven, maar hij zal weten wie hem vervangt”, zei hij maandag nog al spottend tegen het nieuwsagentschap Reuters.

Dat betekent dus dat Senna wellicht al eerder aan de bak moet dan hij zelf gedacht had. Gezien de ernst van hat ongeluk en het feit dat het seizoen volgende maand al begint, zullen we waarschijnlijk Senna aan al het stuur zien zitten in Bahrein. Al zal hij zich de manier waarop hij die plaats verworven heeft enigszins anders voorgesteld hebben. Het leed van een collega laat niemand onbewogen.

Intussen heeft de chirurgisch hand-specialist Prof. Igor Rossello laten weten dat het zeker een week duurt vooraleer definitief uitsluitsel gegeven kan gegeven worden over Kubica’s hand. De kans bestaat nog steeds dat deze geamputeerd zal worden als de toestand negatief evolueert.
De specialist zei ook dat het een jaar zou kunnen duren vooraleer de Kubica zijn volledige arm opnieuw kan gebruiken. Verwacht wordt dat Lotus Renaul GP binnen korte termijn duidelijkheid zal scheppen over de situatie binnen het team. Tot op heden is nog geen enkele naam bevestigd.

Intussen wensen ook wij, de gehele ploeg van F1journaal.be, Robert het allerbeste en een spoedig herstel.

Speel mee met het GP van Emilia-Romagna Spel (Min. 400 euro aan prijzen)

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België