Senna voelt zich sterker bij Williams

17 april 2012 — Bruno Senna is ervan overtuigd dat zijn carrière als F1-coureur een goede wending heeft genomen door de overstap naar Williams.

Bruno Senna vindt dat hij dit seizoen echt aan het groeien is als F1-rijder bij Williams. De laatste twee grand prixs kon de Braziliaan telkens in de punten finishen en dat heeft duidelijk voor een boost van zijn moraal gezorgd.

“Er wordt serieus wat druk op me uitgeoefend bij Williams, maar die druk is anders dan bij mijn vorige teams”, verklaart Senna. “Ik weet dat ik goed moet presteren en steeds mijn grenzen moet opzoeken, maar Williams heeft me dan ook een fantastische kans gegeven en ze proberen mij zoveel mogelijk bij te leren. Je kan dus zeggen dat zowel het team als ik gegroeid zijn dit seizoen.”

Daarnaast denkt de Braziliaanse coureur dat zijn kennis over de banden en een goede wintervoorbereiding essentieel zijn geweest voor de goede start van 2012.

“Alles was erg gestructureerd geregeld voor het begin van het seizoen en ik ken de banden ook veel beter dan vorig jaar. Daarnaast maak ik over het algemeen veel minder fouten. Zo kon ik vorig jaar wel goede kwalificaties neerzetten, maar kleine foutjes tijdens de race zorgden ervoor dat ik nooit het gehoopte resultaat kon behalen. Dat is nu duidelijk anders.”

Hoe goedgezind Senna ook is, toch blijft hij erg op de oppervlakte als het over zijn toekomst gaat. Naar eigen zeggen heeft hij net zoveel (of zo weinig) zekerheid op een contractverlenging als bij Renault het geval was, dus hij zal nu gewoon focussen om elke race zo goed mogelijk te presteren.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België