Senna vol zelfvertrouwen naar Monza

08 september 2011 — Bruno Senna zal dit weekend zijn tweede gp voor Renault rijden. Voor de Braziliaan wordt het de tweede keer dat hij in een formule 1-wagen op Monza zal racen. Hij zal zeker in een betere wagen deelnemen dan vorig jaar. Al heeft hij nog maar één weekend ervaring met de Renault.

image

De verwachtingen zijn wel hoog gespannen voor Senna, zeker na zijn goede prestaties twee weken geleden. In Spa kwalificeerde het neefje van legende Ayrton Senna zich als zevende om na een slechte start toch nog dertiende te worden. Dat gaf hem vertrouwen en dat zal hij meenemen naar dit weekend.

“Natuurlijk wist ik niet wat ik in Spa kon verwachten op het vlak van competitiedrift, maar ik kon snel het goede tempo vinden en goed samenwerken met het team.” vertelt Senna. “Ik heb een zeer goede relatie met de ingenieurs. Ik sta te popelen om weer in de wagen te stappen in Monza. Ik ben veel zekerder dan vorige keer, maar zoals in elke sport groeit het vertrouwen als je meer ervaring opdoet.”

“Ik ken de wagen nu beter, ik weet hoe de wagen zich gedraagt en hoe ik ermee moet omgaan. Ik kijk er naar uit om wat closer met de ingenieurs te werken en te kijken hoe we de wagen en onze aanpak kunnen verbeteren.”

Teambaas Eric Boullier trekt nog niet te snel conclusies. “Je kan nog niets zeggen na één race. Op Monza zullen we meer te weten komen over hoe het gaat. Het is een moeilijk circuit. Door zijn snelle bochten en rechte stukken vraagt het weinig downforce. Na de vooruitgang in Spa ben ik er gerust in dat we dit weekend weer een stap in de goede richting zullen zetten”.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België