“Senna’s dood was een goede zaak voor de sport”

24 oktober 2009 — Formule 1 CEO Bernie Ecclestone heeft zichzelf nog maar eens de woede van vele supporters op de hals gehaald. Ecclestone beweerde eerder deze week dat de dood van Ayrton Senna destijds een goede zaak voor de sport zou zijn geweest.

In 1994 kwam wijlen Ayrton Senna da Silva om het leven nadat hij zwaar crashte op het circuit van Monza. De Braziliaanse legende behaalde maar liefst drie wereldtitels en behaalde zo zijn plaats in de galerij der groten binnen de Formule 1. Eerder deze week haalde Ecclestone het dodelijke ongeval van Senna nog eens aan en vertelde hij dat die bewuste zondag niet helemaal een zwarte dag voor de sport zou zijn geweest. De Braziliaanse supporters konden er alvast niet om lachen.

“De dood van Senna kwam zeer hard aan want hij was een zeer populaire rijder. Toen Senna stierf ontstond er plots zo’n publiciteit dat de sport er eigenlijk voordeel aan had en dat was op dat ogenblik goed voor de sport. Zulke dingen kunnen gebeuren en dankzij Senna leerden vele mensen de sport pas kennen”, aldus Bernie Ecclestone.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België