Sensorprobleem oorzaak van minder goede race Sebastian Vettel

12 november 2018 — Het verschil in performance tussen de kwalificatie en de race was opmerkelijk bij Vettel. Volgens Ferrari veroorzaakte een slecht functionerende sensor heel wat problemen op Vettel zijn wagen.


Tijdens de kwalificatie moest Vettel zijn meerdere erkennen in Lewis Hamilton maar algemeen werd verwacht dat Vettel en Ferrari tijdens de race zouden strijden voor de overwinning. Dat bleek uiteindelijk niet het geval.

Vettel kende al problemen tijdens de formatieronde, toen hij moeilijk weggeraakte van zijn startplaats. Uiteindelijk bleek er een sensorprobleem op Vettel zijn wagen te zijn, wat zijn performance tijdens de race ernstig beïnvloedde.

“Meteen al van bij de formatieronde werden we ons bewust van een probleem met een sensor op Seb zijn wagen,” aldus Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene.

“Dat betekende dat hij gedurende heel de race met andere instellingen moest rijden dan dat hij normaal gewoon was en dat zorgde ervoor dat het moeilijk was om met de wagen te rijden.”

Vettel bevestigde na afloop van de race dat het inderdaad moeilijk was om met zijn Ferrari te rijden.

“Het was overduidelijk geen eenvoudige race en ik ben dan ook niet tevreden met de zesde plaats,” aldus Vettel. “Ik probeerde mijn best te doen en het was moeilijk om met de wagen te rijden. Ik ondervond zelfs problemen op de rechte stukken.”

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België