Sergio Perez: “Deze overwinning komt er op basis van verdienste, niet door geluk”

07 december 2020 — Nadat Sergio Perez al meermaals op het podium wist te finishen behaalde de Mexicaan gisteren op spectaculaire en geheel verrassende wijze zijn eerste F1-overwinning. Volgens Perez komt de overwinning echter niet plots op basis van geluk uit de lucht gevallen.

Tijdens de eerste ronde leek alles nog mis te gaan voor Sergio Perez. Hij werd door Charles Leclerc aangetikt en spinde maar daar waar Leclerc en Max Verstappen moesten opgeven kon Perez doorrijden. Van op de achttiende plaats volgde vervolgens een spectaculaire remonte richting overwinning.

Uiteraard werd Perez daarbij geholpen door de safety car, en uiteraard ging Mercedes in de fout tijdens de pitstops, maar dan nog moet je het als rijder zien te profiteren en de race zien te winnen. Volgens Perez komt zijn eerste F1-overwinning er dan ook op basis van verdienste.

“Ik denk dat ik vandaag op basis van verdienste heb gewonnen,” aldus Perez tegenover de media na afloop van de race.

“Mercedes kende enkele problemen maar uiteindelijk was ik sterk genoeg om George af te houden die vandaag een fantastische race reed.”

“Dit jaar hebben we tijdens het seizoen niet veel geluk gekend maar eindelijk zijn we erin geslaagd,” waarmee Perez ook verwees naar de podiumplaats die hij een week geleden verloor door een motorprobleem aan het einde van de race.

We zagen vervolgens een emotionele Perez die voor volgend seizoen nog steeds geen racezitje heeft.

“Ik weet niet wat te zeggen,” aldus Perez. “Ik ben sprakeloos. Ik hoop dat ik niet aan het dromen ben want ik heb zoveel jaren gedroomd van dit moment. Het heeft me tien jaar gevraagd. Dit is ongelooflijk!”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België