Sergio Perez excuseert zich voor seksistische grap over vrouwen in de Formule 1

07 juli 2014 — Susie Wolff mocht afgelopen vrijdag debuteren tijdens de eerste oefensessie, een groots moment want voor het eerst in 22 jaar nam een vrouw deel aan een officiële sessie in de Formule 1. Maar niet iedereen is blijkbaar blij met de komst van een vrouw in de Formule 1 ...

Zo liet Sergio Perez zich betrappen op een ronduit vrouwonvriendelijke en seksistische uitspraak toen men hem vroeg wat hij vond van de komst van Susie Wolff in de F1-paddock.

Sergio Perez liet weten dat hij niet graag een vrouw als teamgenoot zou hebben en voegde er vervolgens fijntjes aan toe dat ‘vrouwen beter in de keuken blijven’.

De eerlijkheid gebiedt ons wel om te zeggen dat Perez tegenover de Spaanse zender Antena 3 verklaarde dat hij Susie Wolff ook een uitstekende racepilote vond.  Hij kon het zich echter niet voorstellen om te worden verslagen door een vrouw.

Perez kreeg na zijn vrouwonvriendelijke uitspraak felle kritiek. Susie Wolff nam het via twitter echter op voor Perez en ze verdedigde de Mexicaan:

“Ik voel me echt beschaamd over de manier waarop mijn uitspraken over het naast een vrouw racen uit hun context gerukt zijn,” aldus Perez. “Ik wil absoluut duidelijk maken dat ik niemand wou beledigen en mijn commentaar moet zeker niet in een ‘macho-context’ gezien worden. Ik begrijp dat mijn uitspraak, ook al moest ze gezien worden als een grapje, compleet onaanvaardbaar was.”

“Ik heb een zeer nauwe en goede band met Susie. Ik bewonder haar toewijding en vastberadenheid. Ik wens haar het allerbeste toe, zowel op persoonlijk vlak en als racepilote,” besluit de Mexicaan.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België