Sergio Pérez: “Force India levert enorme inspanningen”

02 mei 2017 — Force India sloot het weekend in Sochi af met beide auto’s in de punten en zo verstevigt het team haar vierde plaats in het kampioenschap bij de constructeurs.


De Force India’s wisten in de kwalificaties de vijfde rij op de grid te bezetten en tijdens de race wisten ze elk nog drie plaatsen winst te boeken. Dat resulteerde in een dubbele puntenfinish met een zesde plaats voor Pérez en een zevende plaats voor Ocon.

Pérez wist trouwens voor de veertiende keer op rij binnen de punten te finishen en had het over een positief weekend voor het team.

“We hebben onze vierde plaats bij de constructeurs verstevigd en ikzelf sta op een zevende plaats in het kampioenschap. Het is dankzij de enorme inspanningen van het team dat we hier na vier races al staan.”

“Mijn eigen race was niet bepaald spannend,” gaat de Mexicaan verder. “Ik heb de hele tijd alleen gereden en kon me daarom helemaal concentreren op mijn race om zo de punten veilig te stellen.”

Esteban Ocon behaalde met zijn zevende plaats het beste resultaat uit zijn nog prille F1-carrière en ook hij had niets dan positieve woorden voor zijn team.

“Het is geweldig om op een zevende plaats te eindigen na zo’n sterke prestatie van het hele team,” aldus Ocon. “Sinds het begin van het weekend hebben we ons sessie na sessie verbeterd, ik heb het gevoel dat we echt alles uit de auto gehaald hebben. Het enige negatieve aan de race was mijn slechte start maar aan het einde van de eerste ronde had ik mijn verloren posities alweer goedgemaakt en kwam alles toch nog goed.”

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België