Sergio Perez geeft toe: “Ik hoorde per toeval dat ik bij Racing Point moest vertrekken”

30 september 2020 — Racing Point F1-piloot Sergio Perez heeft toegegeven dat hij nog voor de aankondiging van zijn officieel vertrek bij Racing Point per toeval te weten kwam dat hij niet kon blijven.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door BWT Racing Point F1 Team (@racingpointf1) op

Het was een verhaal dat al enkele weken de ronde deed en dat Sergio Perez nu dus ook heeft toegegeven: Dat hij per toeval tijdens het weekend van de Italiaanse GP een gesprek tussen Lawrence Stroll en de advocaat van het team had gehoord.

Daarin hoorde Perez toevallig dat Sebastian Vettel naar Racing Point zou komen en Perez wist daardoor ook nog voor de officiële bekendmaking dat hij bij Racing Point moest vertrekken.

“Het is waar,” aldus Perez tegenover ‘Sky Sports F1’ in Rusland. “Ik kwam op zondag te weten dat ik niet mocht blijven, ik wist het dus al op voorhand.”

“Ik had wat meer transparantie verwacht maar ik begrijp Otmar (Szafnauer) en dat het niet eenvoudig is, en tegen Lawrence heb ik zeker ook niets persoonlijk. Ik hoop dat het team het in de toekomst zeer goed zal doen.”

Grote vraag is echter wat er nu wat de toekomst voor Sergio Perez zal brengen. De Mexicaan zijn naam werd al meermaals in verband gebracht met andere teams, waaronder Haas, Alfa Romeo en Red Bull.

“Ik heb geen idee wat er nu verder zal gebeuren,” aldus Perez over zijn toekomst. “Na tien jaar in de sport wil ik een uitdaging die me voor de volle honderd procent motiveert gedurende iedere ronde en op ieder moment dat ik wakker wordt en train.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door BWT Racing Point F1 Team (@racingpointf1) op

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België