Sergio Perez: “Geen F1-zitje volgend jaar maar wel al opties voor 2022”

01 december 2020 — De Mexicaanse F1-piloot Sergio Perez liet gisteren in een persconferentie via YouTube weten geen F1-racezitje in 2021 te zullen hebben. Perez voegde er wel aan toe al opties voor 2022 te hebben.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door BWT Racing Point F1 Team (@racingpointf1)

Perez zal volgend jaar noodgedwongen een sabbatjaar in de Formule 1 moeten nemen, toch wel opmerkelijk dat een rijder met zijn talent en resultaten er niet in geslaagd is een competitief racezitje voor het F1-seizoen 2021 te bemachtigen.

“Ik heb opties om in 2022 terug te keren naar de Formule 1 dus dat zou geen probleem mogen zijn,” aldus Perez. “Als ik iets doe dan wil ik er honderd procent van overtuigd zijn en er is geen andere raceklasse die mijn aandacht trekt.”

“Uiteraard zorgt so’n sabbatjaar ervoor dat je wat weg gaat van de competitie die er is, maar je moet ook in het achterhoofd houden dat er in 2022 ingrijpende reglementswijzigingen zijn.”

“Ik denk dan ook dat ik er niet zoveel hinder van zal ondervinden. Ik heb erg veel ervaring en ik denk dat ik in minder dan 200 rondjes opnieuw op mijn niveau zal zitten. Dat hebben we ook bij andere rijders al gezien die de F1 verlaten en het jaar nadien terugkeren.”

Een mogelijk plan B voor Perez is dat hij volgend jaar reserverijder bij één van de teams wordt, daarover is echter nog geen definitieve beslissing genomen.

“Er is de mogelijkheid om reserverijder te worden, dat moet ik nog bespreken,” aldus Perez.

“Er bestaat een kans om reserverijder bij één van de grootste F1-teams te worden. Ik ben er echter nog niet van overtuigd dat ik als reserverijder naar alle races wil afreizen.”

“Er zijn 23 races en ik zal veel weg zijn van thuis, van mijn familie, en dat zonder dat ik zelf zal racen.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België