logo
 

Sergio Perez: “Gerechtelijke stappen tegen Force India hebben het team gered”

29 juli 2018 — De geruchten deden al sinds vorige week de ronde en werden afgelopen vrijdag werkelijkheid. Force India is onder curatele geplaatst na gerechtelijke stappen van Sergio Perez, Mercedes en BWT. Er wordt gezocht naar een overnemer.

‪It’s been a busy 24 hours for the team, with media stories about us breaking overnight.‬ ‪We’d like to reassure everyone that we’ll be competing in this weekend’s #HungarianGP as normal. ‬ ‪20 minutes to FP3!‬

Een bericht gedeeld door Sahara Force India F1 (@forceindiaf1) op

De Mexicaan is er naar eigen zeggen het hart van in dat hij Force India voor het gerecht moet slepen maar vindt even goed dat het noodzakelijk was om het team nog een reddingsboei te gooien. Hoewel het team hem nog veel geld verschuldigd is, is het niet zijn grootste motivatie om zijn schulden te recupereren maar wel om het team een goede kans te geven op een nieuwe toekomst.

“Het is een erg moeilijk seizoen voor mij,” aldus Perez. “De laatste maand was extreem moeilijk voor mij door de situatie met het team waar ik middenin verzeild ben geraakt. We zijn op een punt gekomen dat we stappen moeten ondernemen om de vierhonderd mensen die voor het team werken te beschermen.”

“Het liefst zou ik er niet bij betrokken willen zijn want uiteindelijk ben ik maar een rijder maar het was uit de hand aan het lopen. Ik ben gevraagd door een aantal leden van het team om op te staan en het team te redden.”

“Er was nog een procedure op til van een andere klant die het team helemaal zou laten ophouden te bestaan. Daarom heeft men mij eigenlijk gevraagd om het team te redden, de trekker over te halen en het team onder curatele te laten plaatsen.”

“Het heeft niets te maken met astronomische bedragen, ik wil enkel het team redden en er een betere toekomst voor verzekeren. Het was enorm hard, zowel emotioneel als mentaal, ik kon me niet concentreren op het rijden.”

Door de actie van Perez kan eigenaar Mallya het team niet zomaar meer van de hand doen. Het kan ook niet mee in de val gesleurd worden met een andere rechtszaak die tegen de flamboyante Indiër loopt en die komende woensdag voor het gerecht komt.

Perez heeft nog niet met Vijay Mallya gesproken maar hij hoopt dat “zijn vriend er ook goed uitkomt” als het team verkocht wordt.

“Ik hou van Vijay,” aldus Perez. “Ik ben er het hart van in want ik weet dat dit niet ideaal is voor hem op korte termijn. We kennen allemaal de situatie van Vijay, hij maakt een moeilijke tijd door, zowel op gerechtelijk als financieel vlak.”

“We zijn al geen raceteam meer sinds begin januari. Ik zal blij zijn als we de hele groep samen krijgen en dat ze hopelijk blij en gefocust zullen zijn. Ik kijk er naar uit om hopelijk een stabieler te hebben dat we naar een hoger niveau kunnen tillen en weer een echt raceteam te zijn,” besluit de Mexicaan. 

Geschreven door Tom Schots


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Sergio PerezRacing Point F1

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië