Sergio Perez: “Ik reed in 2014 bijna voor Ferrari maar maakte de foute keuze”

19 april 2019 — Het scheelde niet veel of we hadden de Mexicaan Sergio Perez voor het Ferrari F1 team zien racen. Perez maakte naar eigen zeggen echter de foute keuze, een keuze die zijn F1-carrière een compleet andere richting deed uitgaan.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Checo Pérez (@schecoperez) op

In 2013 maakte Sergio Perez na twee seizoenen voor het Zwitserse Sauber de overstap naar McLaren. Het was een overstap die, gezien zijn verbinding met de Ferrari Academy, niet voor de hand lag en hem een mogelijk zitje bij het Ferrari F1 team kostte.

“Ik denk dat, gezien hoe McLaren op dat moment was, kwam het racezitje voor mij op het foute moment,” vertelt Perez in de podcast ‘Beyond the Grid’.

“Wanneer je terugkijkt naar 2012, ik was toen een Ferrari-lid. Ik zou een contract voor 2014 krijgen. Ik moest nog een jaar bij Sauber blijven en vervolgens het zitje bij Ferrari krijgen.”

“Ik ging naar Maranello en had een gesprek met Stefano Domenicali die me voorstelde om een contract voor 2014 op te maken.”

Er waren destijds verschillende topteams die interesse toonden in de jonge Mexicaan. Perez was hongerig naar succes en dat deed hem uiteindelijk een ‘foute’ beslissing nemen.

“Destijds toonden Mercedes, Ferrari en McLaren interesse. Ik bevond me dan ook in een sterke positie. Ik dacht bij mezelf: ‘Ik moet in een competitieve wagen geraken want ik kan de titel winnen’.”

“Er was de mogelijkheid om McLaren te vervoegen en McLaren was destijds races aan het winnen, het had de vijf jaar voordien voor titels gestreden, hoe kan je dan nee zeggen? Het was de voor de hand liggende keuze.”

Perez besloot om Ferrari vaarwel te zeggen en de overstap naar McLaren te maken. Perez reed daar echter slechts één veelbesproken seizoen, alvorens hij na dat seizoen meteen aan de kant werd geschoven en naar Force India overstapte.

“Ik moest vaarwel zeggen tegen de Ferrari academy en ik ging naar McLaren,” aldus Perez. “Ik denk dat het vooral fout was dat ik slechts een contract van één jaar tekende. Mijn management verrichte toen wat het contract betreft geen al te best werk.”

“Het was een erg jammere zaak. Ik denk dat het mijn reputatie in de Formule 1 geschaad heeft. Vervolgens kwam ik echter bij een fantastisch team terecht en ik heb samen met hen mooie successen behaald.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België