logo
 

Sergio Perez: “Ik riskeerde het voortbestaan van Force India maar ben blij dat ik het gedaan heb”

16 oktober 2018 — Sergio Perez heeft tijdens een interview teruggeblikt op de moeilijke beslissing die hij nam om legale stappen te ondernemen tegenover Force India. Volgens de Mexicaan was het erg moeilijk om dergelijke stappen te ondernemen maar bevindt Force India zich nu in een veel betere situatie.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Checo Pérez (@schecoperez) op

“Als je ziet hoe alles nu wordt gerund, operationeel gezien, en hoe alles nu verloopt, dit is echt een raceteam,” aldus Perez tegenover ‘Crash.net’. “We zijn door een erg moeilijke periode gegaan waarin alles op standby stond. Onze performance was het laatste van onze zorgen.”

“Het is dan ook verbazingwekkend om te zien hoe goed we het tijdens die periode gedaan hebben. We hebben een podium behaald en hebben ongelooflijk mooie herinneringen. Ik ben dan ook zeer blij daarmee.”

Ondanks dat Force India redelijk goed uit de transformatie is gekomen blikt Sergio Perez met gemengde gevoelens terug op die moeilijke periode. Het was immers Sergio Perez die aan de basis lag van gerechtelijke stappen tegenover Force India.

“Het viel me erg zwaar om dat te moeten doen,” aldus Perez. “Er waren enkele beslissingen die ik gewoonweg moest nemen om het team te redden. Tegelijkertijd riskeerde ik echter het voortbestaan van het team.”

“Het was niet eenvoudig, ook niet voor het team. Wat mezelf betreft, als racepiloot denk ik niet dat er iemand zich in zo’n moeilijke situatie heeft bevonden.”

“Ik ben echter blij met hoe alles uitgedraaid is en met de richting die het team nu uitgaat. Ik ben blij dat ik de juiste beslissingen heb genomen en dit voor iedereen binnen het team,” besloot Perez.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België