Sergio Perez krijgt gridpenalty voor aanrijding met Kimi Raikkonen

11 september 2020 — Racing Point F1-piloot Sergio Perez heeft een gridpenalty van één plaats voor de GP van Toscane gekregen.

De Mexicaan kreeg de gridpenalty voor een aanrijding met Kimi Raikkonen tijdens de tweede oefensessie vandaag. Perez kwam uit de pitlane gereden en tikte in de eerste bocht Kimi Raikkonen aan die vervolgens spinde.

“Er werd een blauwe vlag getoond aan hem voorafgaand aan de eerste bocht en het was duidelijk dat hij wagen nummer 7 (Kimi Raikkonen) in zijn spiegels zag,” zo luidt het in een mededeling van de stewards.

“De rijder liet verstaan dat de pit exit extreem lang is en hij een hoge snelheid haalde tegen het moment waarop hij wagen nummer 7 passeerde, waardoor hij onmogelijk de bocht anders kon nemen.”

De stewards lieten tevens weten dat ze naar eerdere gelijkaardige incidenten hadden gekeken en dat ze het gepast vonden om een gridstraf van één plaats op te leggen.

“Een gridpenalty is toepasselijk omdat wagen nummer 11 uit de pits kwam terwijl wagen nummer 7 op een snelle ronde zat. Wagen nummer 11 was dan ook volledig schuldig aan de aanrijding.”

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België