Sergio Perez moet race vanuit de pitlane starten na ‘domme’ fout

02 november 2019 — Sergio Perez beleefde een week geleden nog een geweldige thuisrace maar zondag belooft een stuk moeilijker te worden. De Mexicaan zal immers de race vanuit de pitlane moeten aanvatten.

Dit bericht bekijken op Instagram

Un día muy complicado, fuimos penalizados y tendremos que remar contra la corriente el domingo, pues partiremos desde el pitlane. Es un duro golpe, pero lo vamos a dar todo en la carrera. #USGP

Een bericht gedeeld door Checo Pérez (@schecoperez) op

Tijdens de tweede oefensessie op het Circuit of The Americas miste Perez een verzoek om naar de weegbrug van de FIA te gaan. Perez had het lichtsignaal niet gezien en reed gewoon naar de pitbox.

Ter hoogte van de pitbox werd een bandenwissel geoefend. Toen de fout werd ingezien werden de oorspronkelijke banden alsnog op de wagen geplaatst en teruggekeerd naar de weegbrug.

De stewards oordeelden echter dat er aan de wagen was ‘gewerkt’ en dat heeft tot gevolg dat Sergio Perez de race vanuit de pitlane zal moeten aanvatten.

Indien er bij Perez geen ‘oefenpitstop’ was gebeurd en hij meteen alsnog naar de weegbrug van de FIA was gegaan was de Mexicaan er waarschijnlijk met een berisping vanaf gekomen.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België