Sergio Perez ontsnapt aan bestraffing

25 maart 2017 — Sergio Perez is ontsnapt aan een bestraffing. De stewards hielden het bij een waarschuwing voor de Mexicaanse F1-piloot.


Na afloop van de kwalificatie raakte bekend dat de stewards een onderzoek begonnen waren naar een mogelijke inbreuk van Perez. Perez zou tegen het einde van de sessie te traag gereden.

Uit het onderzoek bleek dat Perez daadwerkelijk de maximum tijd over een rondje zou overschreden hebben en dat met zo’n vier seconden. De maatregel is er om te vermijden dat rijders veel te traag zouden rijden en andere rijders zouden hinderen.

“Perez werd niet gehinderd door een andere rijder en reed onnodig traag, een inbreuk van artikel 27.4 van het sportief reglement van de F1,” luidde het in een mededeling van de stewards. “Aangezien Perez geen enkele andere hinderde beschouwen de stewards een reprimande als voldoende.”

Perez ontsnapt zo aan zijn tweede bestraffing van het weekend. Eerder tijdens het raceweekend was Perez immers de eerste rijder die tijdens het nieuwe F1-seizoen een boete kreeg. Perez kreeg een boete van 200 euro omdat hij tijdens de eerste oefensessie 1,6 kilometer te snel reed in de pitlane.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België