Sergio Pérez ontzettend trots op zijn team

18 april 2017 — Na een mislukte kwalificatie moest Sergio Perez vrede nemen met een achttiende stek op de grid. ‘Checo’ liet zich echter niet uit zijn lood slaan en rondde de race af op een erg knappe zevende plaats.


“Ik ben ontzettend trots op mijn team,” aldus de Mexicaan die er trouwens al voor de dertiende keer op rij er in slaagde om punten te scoren. “Om vanaf de achttiende startplaats als zevende te eindigen is een prachtig herstel, we mogen heel blij zijn. Dertien achtereenvolgende puntenfinishes is een ongelooflijke prestatie.”

Pérez begon sterk aan de race door in de eerste ronde al meteen vijf auto’s te passeren.

“De eerste ronde was heel belangrijk, ik maakte vijf plaatsen goed en lag na één rondje al dertiende. We hebben vervolgens een zo lang mogelijke eerste stint gereden en de safety car hielp ons een handje, deze kwam precies toen ik een pitstop moest maken. Als team hebben we iedere mogelijkheid gegrepen en een perfecte race gereden.”

Na drie races staat Force India weer op een mooie vierde plaats bij de constructeurs met zeventien punten. Dat is vooral de verdienste van Sergio Pérez die al veertien punten sprokkelde dit seizoen.

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België