logo
 

Sergio Perez rijdt tweede tijd maar is boos op zichzelf

18 juni 2016 — Sergio Perez reed tijdens de kwalificatie de tweede snelste tijd, al is de Mexicaan ook boos op zichzelf, omdat hij door zijn crash van deze ochtend een gridpenalty kreeg.


Na zijn crash tijdens de derde oefensessie moest Force India de versnellingsbak van Perez wisselen. De Mexicaan wist dus dat hij na de kwalificatie vijf plaatsen achteruit op de startgrid moest.

Erg jammer dus voor Perez, aangezien hij vandaag tijdens de kwalificatie enigszins verrassend de tweede tijd wist te rijden. Geen plaats op de eerste startrij dus voor Perez, wat uiteraard tot enige frustratie leidt.

“Ik ben een beetje boos op mezelf omwille van mijn fout deze ochtend. Voor de rest ben ik echter zeer blij,” zei Perez na afloop van de kwalificatie. “Ik denk dat het voor wat gemengde gevoelens zorgt. De ronde die we tijdens Q3 konden neerzetten was zeer, zeer sterk. Het was erg moeilijk aangezien er na de crash niet veel tijd meer was. Je verliest op zo’n moment wat vertrouwen en geraakt ook niet vlot terug in je ritme. Het was echter fantastisch.”

“Ik ben er erg blij mee. Hopelijk kunnen we morgen heel wat progressie boeken en voor een podiumplaats strijden. Ik denk dat het team dat verdient,” besluit Perez, die morgen van op de zevende plaats zal vertrekken.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België