Sergio Perez: “Slechts een kwestie van tijd voor ik mijn contract verleng”

17 september 2017 — Sergio Perez laat weten dat hij normaal gesproken bij Force India zal blijven omdat het naar eigen zeggen aartsmoeilijk is om een plaatsje bij een topteam te versieren.


Eerder werd de Mexicaan in verband gebracht met Renault voor 2018 maar het Franse team maakte een einde aan die geruchten door dit weekend Carlos Sainz te bevestigen voor volgend seizoen.

Een verlengd verblijf bij Force India lijkt wel de beste keuze voor Perez want alle stoeltjes bij de topteams zijn al bezet voor 2018.

“Het is moeilijk om uit te vissen wat je moet doen want op de rijdersmarkt beweegt er niet zo veel tegenwoordig,” aldus Perez. “Er is niet echt een betere plaats beschikbaar.”

Naar eigen zeggen heeft de Mexicaan nog twee andere opties maar verder wou hij daar niets meer over kwijt. De contractbesprekingen bij Force India gaan de goede richting uit en dat stemt hem uiteindelijk wel tevreden.

“Het is slechts een kwestie van tijd voor ik mijn handtekening zet,” zegt Perez. “Force India is toch een team dat elk jaar in staat is om je een auto te geven waarin je kan laten zien dat je talent hebt. Dat is zeer belangrijk en ik voel me hier goed.”

De laatste tijd heeft Sergio Perez in de belangstelling gestaan na zijn akkefietje met teamgenoot Ocon tijdens de Grote Prijs van België. Ondanks dat sindsdien dikwijls de vraag gesteld werd of de twee rijders nog door één deur konden lijkt het er nu toch op dat ze ook in 2018 nog teamgenoten zullen zijn.

Hoewel ‘Checo’ optimistisch is over zijn contract ziet hij de Grote Prijs van Singapore met heel wat minder vertrouwen tegemoet.

“Het wordt een uitdaging aangezien vermogen hier niet zo’n grote rol speelt. De Renaults, Toro Rosso’s en Haas’ zullen ons op de hielen zitten, het wordt geen gemakkelijk weekend.” besluit de Mexicaan. 

Geschreven door Tom Schots


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Sergio PerezForce India

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië