Sergio Perez staat dicht bij een contractverlenging

21 augustus 2017 — Perez is ondertussen aan zijn vierde seizoen bezig bij Force India en beide partijen zien een langere samenwerking wel zitten.


De “Chief Operating Officer” van Force India, Otmar Szafnauer, hoopt komend weekend tijdens de Grote Prijs van België het heuglijke nieuws van een verlengde samenwerking aan te kunnen kondigen. Perez heeft nog een contract tot het einde van het jaar maar de Mexicaan heeft al te kennen gegeven dat hij graag nog een vijfde seizoen bij het team zou blijven.

“Sergio heeft zijn contract nog niet getekend maar het gaat de goede richting uit,” aldus Szafnauer. “Ik denk wel dat we dat klaargespeeld krijgen tegen de Grote Prijs van België. Naar alle waarschijnlijkheid gaan we gewoon verder met onze huidige rijders maar het is nog niet 100% zeker omdat geen van beiden al iets getekend heeft.”

Moest er nog iets mislopen bij de contractverlengingen kijkt Szafnauer naar Pascal Wehrlein als vervanger. “Er is altijd een plan B,” zegt de Roemeen. “Moest de deal met Checo op de één of andere manier nog mislopen - maar ik geloof het niet - , moeten we andere opties bekijken en Wehrlein is daar één van. Hij is een goede rijder.”

Dat ze bij Force India aan Wehrlein denken als plan B is in zekere zin verassend te noemen. Natuurlijk is er het feit dat de Duitser een Mercedes-protegé is, en Force India is klant van het Duitse merk met de ster, maar voorbije winter verkoos Force India toch Ocon boven Wehrlein. Het is een publiek geheim dat ze bij Force India niet hoog oplopen met Pascal Wehrlein nadat hij getest had voor de formatie uit Silverstone in 2015.

Geschreven door Tom Schots


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Sergio PerezForce India

Speel mee met het Grand Prix de Monaco Spel 2018. Win minimaal 400 Euro aan prijzen! ​

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië