Sergio Perez steunt campagne van F1-circuit tegen Trump

10 februari 2017 — De Mexicaanse F1-piloot Sergio Perez steunt een campagne tegen een idee van Amerikaans president Donald Trump om een muur te bouwen op de grens tussen de Verenigde Staten en Mexico.


De Autodromo Hermanos Rodriguez, het circuit waarop in oktober de GP van Mexico wordt verreden, lanceert een campagne waarbij het de hastag #BridgesNotWalls wil tonen. Sergio Perez steunt de campagne van zijn thuiscircuit.

Het circuit liet in een persbericht weten dat het een erg duidelijke boodschap is en een uitnodiging is om massaal de Mexicaanse GP bij te wonen. Mexico keerde in 2015 terug op de F1-kalender en is één van de races met de hoogste toeschouwersaantallen op de F1-kalender. Verspreid over de drie dagen van het raceweekend zakten vorig jaar maar liefst 340 000 fans af naar de Autodromo Hermanos Rodriguez.

“Evenementen van wereldklasse zoals de Formule 1 geven Mexico een unieke kans om te tonen waartoe Mexicaanse mensen in staat zijn wanneer ze samenwerken,” aldus Perez. “Door middel van dit unieke wereldwijde platform heeft Mexico kunnen tonen hoe warm en welkom men mensen in Mexico verwelkomt.”

Het is trouwens niet de eerste keer dat Sergio Perez de handschoen opneemt tegenover Trump. Enkele dagen na de verkiezing van Trump als Amerikaans president dumpte hij zijn sponsor Hawkers, een fabrikant van zonnebrillen. Hawkers had via haar twitter-account gezegd dat de Mexicanen eventueel zonnebrillen van het merk konden kopen om hun tranen te verbergen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België