Sergio Perez vreest één specifiek team: “Ik hou ze in de gaten”

24 januari 2019 — Komend seizoen zal Sergio Perez als rijder van Racing Point, het voormalige Force India, één specifiek team sterk in de gaten houden. Volgens de Mexicaan vormt het Zwitserse Sauber immers een serieuze bedreiging en zal de renstal een serieuze opmars maken in de middenmoot van de F1.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Checo Pérez (@schecoperez) op

De verbeterde samenwerking met Ferrari, waardoor Sauber vorig seizoen over de laatste generatie Ferrari-motoren beschikte, zorgde ervoor dat het Zwitserse team het F1-seizoen 2018 als achtste wist af te sluiten.

Met 48 punten deed Sauber het stukken beter dan het jaar voordien en dat viel volgens Sergio Perez toe te schrijven aan de samenwerking met Ferrari maar ook doordat Charles Leclerc zo sterk wist te presteren.

“Sauber is een geweldig team,” aldus Perez tegenover ‘Motorsport.com’. “Ze gingen de voorbije jaren door een moeilijke periode maar nu doen ze het door hun relatie met Ferrari een heel stuk beter.”

“Fred Vasseur is een geweldige leider van het team en ik denk dat ze geweldige vooruitgang boeken.”

Komend seizoen zal bovendien voormalig Ferrari-piloot Kimi Raikkonen opnieuw voor Sauber rijden. De Fin maakte ooit zijn debuut voor het Zwitserse team. Dit alles zorgt ervoor dat Sauber een team is dat volgens Perez in de gaten moet gehouden worden.

“Ze zijn zeker en vast een team om in de gaten te houden. Dit jaar zullen ze erg hoog eindigen. Ik kijk er naar uit om te zien wat ze zullen doen.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Alfa Romeo Sauber F1 Team (@sauberf1team) op

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België