logo
 

Serieuze tegenslag voor Ferrari: “Nieuwe F1-simulator niet op tijd klaar”

20 januari 2020 — In de aanloop naar het nieuwe F1-seizoen heeft Ferrari al een serieuze tegenvaller geïncasseerd. Ferrari haar nieuwe F1-simulator raakt immers niet op tijd klaar.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Met het oog op het nieuwe F1-seizoen, maar ook vooral omwille van de ingrijpende reglementswijzigingen in 2021 en het budgetplafond dat dan ingaat, besloot Ferrari om een nieuwe F1-simulator te bouwen. Die moet de ‘oude’ simulator vervangen die al zo’n tien jaar oud is.

De nieuwe state-of-the-art F1-simulator is een investering van heel wat miljoenen euro’s en Ferrari hoopte om de simulator meteen van bij het begin van de ontwikkeling van de nieuwe 2020-wagen te gebruiken.

De simulator zal echter pas tegen de lente klaar zijn wat betekent dat Ferrari in het begin van het nieuwe F1-seizoen voor de ontwikkeling van haar wagen nog steeds op haar oude F1-simulator zal moeten vertrouwen.

In een hoogtechnologische sport als de Formule 1 is dit ongetwijfeld een serieus nadeel. Er mag dit jaar immers opnieuw minder getest worden waardoor er veel meer in de simulatoren uitgetest moet worden. Ferrari heeft Formule E-piloot Pascal Wehrlein als vaste simulatorpiloot.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België