Serieuze tegenslag voor Ferrari: “Nieuwe F1-simulator niet op tijd klaar”

20 januari 2020 — In de aanloop naar het nieuwe F1-seizoen heeft Ferrari al een serieuze tegenvaller geïncasseerd. Ferrari haar nieuwe F1-simulator raakt immers niet op tijd klaar.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Met het oog op het nieuwe F1-seizoen, maar ook vooral omwille van de ingrijpende reglementswijzigingen in 2021 en het budgetplafond dat dan ingaat, besloot Ferrari om een nieuwe F1-simulator te bouwen. Die moet de ‘oude’ simulator vervangen die al zo’n tien jaar oud is.

De nieuwe state-of-the-art F1-simulator is een investering van heel wat miljoenen euro’s en Ferrari hoopte om de simulator meteen van bij het begin van de ontwikkeling van de nieuwe 2020-wagen te gebruiken.

De simulator zal echter pas tegen de lente klaar zijn wat betekent dat Ferrari in het begin van het nieuwe F1-seizoen voor de ontwikkeling van haar wagen nog steeds op haar oude F1-simulator zal moeten vertrouwen.

In een hoogtechnologische sport als de Formule 1 is dit ongetwijfeld een serieus nadeel. Er mag dit jaar immers opnieuw minder getest worden waardoor er veel meer in de simulatoren uitgetest moet worden. Ferrari heeft Formule E-piloot Pascal Wehrlein als vaste simulatorpiloot.

Profiteer van grote kortingen tijdens Black Friday !!!

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België