“SF1000 voelt na updates als een compleet andere F1-bolide”

11 juli 2020 — Na de twee oefensessies op vrijdag blikte Sebastian Vettel ondanks zijn zestiende tijd tevreden terug op de eerste dag van de GP van Stiermarken.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Vettel kende tijdens het eerste raceweekend in Oostenrijk een bijzonder moeilijk weekend. Vooral tijdens de race ondervond de Duitser heel wat problemen met zijn wagen. De SF1000 lag naar eigen zeggen niet stabiel genoeg op de weg en stuurde redelijk ‘onrustig’ in.

Ondanks de podiumplaats van Charles Leclerc was het voor Ferrari op het vlak van performance een zeer teleurstellend begin van het seizoen. Bij Ferrari introduceerden ze vervroegd dan ook enkele updates voor de wagen, updates die volgens Vettel duidelijk lijken te werken.

“Van bij het begin was het een andere wagen,” zei Vettel gisteren na afloop van de tweede sessie. “Je kan de twee niet echt vergelijken omdat het verschil zo enorm groot was. Ik hoop dat het zo blijft.”

“Wanneer je naar de tijden kijkt dan werd bij mij een snellere tijd geschrapt en het was ook geen geweldige dag wat de rondetijden betreft omdat men anticipeerde voor de regen op zaterdag en mogelijke regen tijdens de kwalificatie.”

“Bij ons was het vooral belangrijk om naar de upgrades te kijken die we meebrachten. Stap voor stap plaatsten we onderdelen op de wagen om te zien of ze de wagen verbeterden.”

“Ik denk dat we nog steeds het ‘venster’ moeten vinden waarin de wagen zich het beste voelt. We hebben enkele zaken geprobeerd en moeten ons huiswerk maken.”

“Zelf moet ik nog een beter ritme zien te vinden maar dat is niet verwonderlijk na vorig weekend. Ik voel me echter al veel beter in de wagen,” besloot Vettel.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België