logo
 

Silverstone is bereid om meerdere F1-races te organiseren

02 april 2020 — Silverstone-directeur Stuart Pringle heeft tegenover 'Sky Sports' laten verstaan dat Silverstone bereid is om eventueel verschillende races te organiseren.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Silverstone (@silverstonecircuit) op

Voorlopig staat de GP van Groot-Brittannië nog op 19 juli gepland op het circuit van Silverstone. Eerder deze week liet het circuit al verstaan dat er uiterlijk tegen eind april duidelijk moest zijn over het al dan niet doorgaan van de race.

In Silverstone staan ze daarnaast echter ook open voor alternatieve denkpistes. Zo is men in Silverstone ook bereid om eventueel meerdere F1-races te organiseren.

“Het enige dat ik tegenover de Formule 1 heb gezegd is dat we op eender welke manier met hen willen samenwerken, dat we in het belang van de sport en het kampioenschap willen handelen,” aldus Pringle.

“De meerderheid van de teams bevind zich op een steenworp van het circuit. Logistiek is er dan ook geen enkel probleem.”

Gezien Silverstone geen stratencircuit is kunnen de faciliteiten erg vlot en bijna op ieder moment gebruikt worden. Verschillende F1-races organiseren om tot een volwaardige kalender te komen is dus een mogelijkheid.

“Wij zijn een permanent circuit met vaste faciliteiten. De teamleden kunnen bij wijze van spreken gewoon naar huis en in hun eigen bed gaan slapen. Indien we op dat vlak kunnen helpen willen we dat graag doen.”

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België