Silverstone niet bereid om eender welke prijs te betalen voor behoud van Britse GP

05 december 2018 — Stuart Pringle, grote baas van het circuit van Silverstone, heeft de F1-bazen gewaarschuwd dat hij niet bereid is om eender welke prijs te betalen om de Britse GP te behouden.

Een bericht gedeeld door Silverstone (@silverstonecircuit) op

De BRDC, de eigenaars van het circuit van Silverstone, maakte vorig jaar gebruik van een verbrekingsclausule in haar contract met de Formule 1 waardoor mogelijk in 2019 voor het laatst een GP van Groot-Brittannië op het circuit van Silverstone wordt verreden.

Nieuw onderhandelingen zullen echter ongetwijfeld aangevat worden om te bekijken of de Britse GP onder nieuwe contractuele voorwaarden opnieuw op het circuit van Silverstone zal georganiseerd worden. In Silverstone zijn ze echter niet bereid om eender welke prijs voor de organisatie van de Britse GP te betalen.

“We hebben ons in een situatie gebracht waarbij onze zaken volledig gefinancierd werden door de grand prix,” aldus Stuart Pringle tijdens de BRDC Awards.

“We moesten ons dan ook diversifiëren en dat doen we ook. We gaan een hotel bouwen, we hebben de Silverstone Experience die open gaat en nog enkele andere luxueuze accomodaties voor korte verblijven. Aston Martin huurt ook bij ons.”

“De zaken gaan de goede richting uit en het geeft ons het nodige vertrouwen om te zeggen dat de Britse GP wensen te behouden maar niet tegen eender welke prijs.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België