logo
 

Silverstone wil snel investeerders aantrekken

11 februari 2011 — De organisatie van de GP van Silverstone zal weldra op zoek gaan naar nieuwe investeerders. Daarna zou het circuit opnieuw wijzigingen ondergaan met de hulp van Robert Brooks.

De organisatie van de GP van Silverstone mag in beide handjes klappen. Danzkij het floppen tijdens de aanleg van het circuit van Donington heeft men zich dan toch op de F1-kalender kunnen houden. Het waren bange tijden maar daar blijft nu enkel zekerheid tot 2026 van over.

De zogenaamde BRDC (British Racing Drivers’ Club) die eigenaar is van het circuit gaf in 2009 al toestemming om investeerders aan te trekken voor commerciële doeleinden. Met seizoen 2011 voor de deur wil men die kans nu absoluut benutten om nogmaals aanpassingen aan het circuit door te voeren. De organisatie zou zelfs dan pas in haar tweede fase van verbouwingen vallen.

“Er is een opvallende vraag naar de mogelijkheid om op commercieel vlak te investeren in ons circuit. Het is nu de moment om op die manier extra inkomsten te vergaren. Het inmiddels vernieuwde circuit zou ook het advies van deze investeerders goed kunnen gebruiken. Verdere wijzigingen zullen wel telkens in compleet overleg plaatsvinden. Om de verbouwingen te versnellen vroegen we Robert Brooks om ons bij te staan in dit proces. Bij een gebrek aan investeerders zullen we het vast zonder zijn bijdrage moeten stellen”, aldus de organisatie van Silverstone.

Robert Brooks is voor alle duidelijkheid de voormalig voorzitter van de BRDC. Brooks behield wel enkele andere verantwoordelijkheden binnen de club. Bijvoorbeeld het commercieel gedeelte waarvoor men nu op zoek is naar investeerders.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België