Simon Roberts tijdelijke teambaas van Williams

08 september 2020 — Williams Racing laat weten dat Simon Roberts de tijdelijke teambaas van het F1-team wordt. Na de overname door Dorilton heeft de familie Williams zich teruggetrokken uit de renstal.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Williams Racing (@williamsracing) op

Simon Roberts is zevenenvijftig jaar en is sinds de maand mei in dienst bij Williams, voorheen was hij zeventien jaar actief bij McLaren. Hij mag het Williams F1-team leiden tijdens de overgangsperiode die de overname door Dorilton Capital met zich mee zal brengen.

“Het is een spannende tijd voor het team, een nieuw tijdperk voor Williams en één waarin ik enthousiast ben om een rol te spelen,” zei Roberts.

“Ik kijk uit naar de uitdaging die voor ons ligt, het doel is het team terug naar de voorste gelederen van de grid te brengen.”

Het team maakte ook bekend dat CEO Mike O’Driscoll het team zal verlaten.

“Het was en is een groot voorrecht om deel uit te maken van dit geweldige team,” zei O’Driscoll.

“Ik ben er trots op dat ik mijn rol heb gespeeld in het veiligstellen van de toekomst van Williams op lange termijn en kijk uit naar een nauwe samenwerking met Matthew Savage en zijn team, om te zorgen voor een soepele overgang en het best mogelijke traject voor het toekomstige succes van het team”.

Dit bericht bekijken op Instagram

Mike O’Driscoll, Chief Executive Officer, Williams Grand Prix Engineering, today announced his intention to retire. “It has been and remains a huge privilege to be part of this great team. I am proud to have played my part in securing the long-term future of Williams and look forward to working closely with Matthew and his team, to ensure a smooth transition and the best possible trajectory for the team’s future success.” Click the link in our bio for more. #WeAreWilliams #WeAreRacing #WeAreFighting #F1 #Formula1 #GR63 #NL6

Een bericht gedeeld door Williams Racing (@williamsracing) op

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België