Singapore: “Na de opwarmronde is je gekoeld drankje al zo warm als thee”

15 september 2015 — Daniel Ricciardo blikt vooruit naar de GP van Singapore, een race die bij veel F1-piloten erg geliefd is.


Singapore was de eerste nachtrace op de F1-kalender en de race op zich blijft toch een buitenbeentje en iets bijzonder te midden van al de overige races. De Australiër Daniel Ricciardo is alvast een fan van Singapore en zijn nachtrace.

“Het is verrassend wat je in Singapore kan doen om vier uur ‘s nachts,” lacht Ricciardo. “De stad is fantastisch. Uitstekende restaurants, een goede sfeer en een fantastisch nachtleven. Echt iets voor mij!”

Verrassend genoeg reizen de F1-piloten af naar een compleet andere tijdzone, maar moeten ze zich niet houden aan die tijdzone. Omdat Singapore een nachtrace is die volledig is afgestemd op Europa kunnen ze zich grotendeels aan het schema van de Europese races houden.

“Het is een redelijk gek schema,” aldus Ricciardo. “Misschien dat ik wat ga chillen aan het zwembad wanneer we om 4 uur ‘s nachts terugkomen in het hotel, en pas daarna naar bed zal gaan.”

Naast het gekke tijdschema zorgen ook de weersomstandigheden voor een serieuze uitdaging in Singapore. In Singapore is het immers erg warm en licht ook de luchtvochtigheid erg hoog.

“Ik denk dat de warmte door al die hoge gebouwen niet weggeraakt,” blikt Ricicardo vooruit. “Fysiek is het één van de zwaarste races van het seizoen. Het is één van de races waarbij je jouw vizier een beetje openzet om wat frisse rijwind te krijgen maar dat je onmiddellijk spijt krijgt omdat het nog warmer daarbuiten is.”

“Tijdens de opwarmronde krijgt je gekoelde drank al de temperatuur van een vers gezette tas thee. Het is een zware plek om te racen, maar ik hou van de uitdaging, net als heel wat andere rijders,” besluit Ricciardo.

Hou het veilig: Shop online en steun F1journaal.be!!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België