“Singapore niet de laatste kans voor Red Bull om te winnen”

10 september 2017 — Volgens Red Bull-piloot Daniel Ricciardo mag Red Bull ook na de GP van Singapore dit seizoen nog hoop koesteren om eventueel een race te winnen.


De GP van Singapore vormt niet alleen voor Ferrari en Sebastian Vettel een uitgelezen kans om te scoren in de strijd om de titel, ook Red Bull heeft haar zinnen gezet op de race. Op het stratencircuit is de pure motorkracht minder belangrijk en Mercedes ondervond de voorbije jaren problemen in Singapore.

Daniel Ricciardo is echter van mening dat Singapore voor hemzelf en Red Bull dit seizoen niet de laatste kans op een eventuele overwinning vormt.

“Ik denk niet dat Singapore onze laatste kans is. Het is echter wel één van onze beste kansen tijdens de tweede seizoenshelft,” aldus Ricciardo. “Op circuits zoals Singapore moet je doorheen de oefensessies iets trager je snelheid opbouwen. Op een bepaald moment moet je echter risico’s beginnen nemen. Het heeft echter geen zin om dat onmiddellijk te doen.”

In 2014 eindigde Ricciardo als derde, waarna hij in 2015 en 2016 telkens tweede werd. De Australiër zou dit jaar dan ook graag een trapje hoger staan en de overwinning claimen.

“Terwijl ik voor Red Bull reed startte ik als derde en de voorbije twee seizoenen finishte ik als tweede, met twee keer ook de snelste rondetijd,” aldus Ricciardo. “Het is dit jaar dan ook mijn ambitie om van op de polepositie te vertrekken en aan de finish een plaatsje beter te doen en te winnen.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Daniel RicciardoRed Bull

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië